Over ons

Wie we zijn...

Hoe onze club er uit ziet en werkt kan je op deze pagina in een notendop terugvinden.

De pajottenland modelbouwclub is een relatief klein clubje dat uit een dertigtal leden bestaat. Dat we het eerder kleinschalig houden, is een bewuste keuze. Het doel van onze club is onze passie – modelvliegen – op een veilige en zeer vriendschappelijke manier beoefenen en promoten. De pijlers waarop onze club steunt, zijn dan ook vriendschap en passie voor luchtvaart. Veiligheid is in de luchtvaart het belangrijkste aspect en wordt bij ons hoog in het vaandel gedragen. Toch trachten we overreglementering te voorkomen, omdat het voor iedereen een leuke bezigheid moet blijven. Om al deze doelstellingen te verwezenlijken kunnen we rekenen op een vijfkoppig bestuur.

Bestuur
  • Voorzitter: Ronny De Mol
  • Secretaris: Koen Carlé
  • Penningmeester: Bruno Vantournhout
  • Veiligheidscoördinator: Gunter De Bisschop
  • Medebestuurder: Johan De Bleser
Ook lid worden?

Indien je met deze prachtige hobby wenst te beginnen, kan je best eerst een club zoeken. Zo kan een ervaren modelbouwer je met raad en daad bijstaan bij de aankoop van de nodige materialen zodat je niet met veel te dure en verkeerde apparatuur de winkel buiten komt. Indien je een arf (almost ready to fly) of tweedehands vliegtuig koopt, kan je al binnen enkele dagen of weken – afhankelijk van hoe snel je bouwt – de lucht in. Echter, enige tips van een ervaren bouwer komen hier absoluut van pas. Eens volledig geïnstalleerd kan je eindelijk leren vliegen. Ook hier is de hulp van een ervaren piloot meer dan welkom. In onze club vlieg je met een vaste instructeur die je je eigen vliegtuig leert besturen. Eerst leer je het vliegtuig in de lucht besturen, terwijl de instructeur je vliegtuig landt en in de lucht brengt. Eens dit alles onder de knie, kan je zelf leren landen en opstijgen!!! Na (veel) oefenen kan je dan uiteindelijk op eigen benen staan en word je “gelost”. Deze manier van werken geeft je de grootste slaagkansen en voorkomt snelle teleurstellingen en crashes. Lijkt je dit de ideale hobby? Kom dan gerust eens een kijkje nemen.

Missie

De modelluchtvaart promoten en dit in alles aspecten van deze sport.

Visie

De jeugd aanspreken en vanachter hun PC, spelconsole, smartphone of tablet halen om in de buitenlucht, in gezelschap van gelijkgezinden in de buitenlucht een heel diverse en uitdagende hobby te beoefenen.

onze waarden