Uw mening telt!
Wat vindt u van de invoering van het vliegbrevet in de modelluchtvaart?
Perfect.
Goed, maar er is nog werk aan het systeem.
Het verhoogt de veiligheid in de modelluchtvaart.
Absoluut overbodig.


Bekijk resultaat
Version 2.08

Algemeen

De pajottenland modelbouwclub is een relatief klein clubje dat uit een dertigtal personen bestaat. Dat we het eerder kleinschalig houden is een bewuste keuze. Het doel van onze club is onze passie, modelvliegen, op een veilige en zeer vriendschappelijke manier beoefenen en promoten. De pijlers waarop onze club gebouwd is, zijn dan ook vriendschap en passie voor luchtvaart. Veiligheid is in de luchtvaart het belangrijkste aspect en wordt bij ons hoog in het vaandel gedragen. Toch trachten we overreglementering te voorkomen omdat het voor iedereen een leuke bezigheid moet blijven. Om al deze doelstellingen te verwezenlijken kunnen we rekenen op een vijfkoppig bestuur.

Bestuur

Momenteel is het bestuur als volgt samengesteld.
  • Voorzitter: Ronny De Mol
  • Secretaris: Koen Carle
  • Penningmeester: Bruno Vantournhout
  • Terreinmeester: Gunter De Bisschop
  • Medebestuurder: Johan De Bleser
Indien je een vraag hebt of informatie wenst te bekomen over de club of modelvliegen in het algemeen mag je ons steeds mailen. Mail

Waar en wanneer

Er mag enkel tijdens weekends en feestdagen gevlogen worden. We beginnen rond 13u en het laatste vliegtuig moet om 18u30 op de grond staan. Alhoewel het betere vliegweer tussen april en september voorkomt, wordt er het ganse jaar door gevlogen. Tijdens de winter wordt er wat meer gebouwd om de donkere avonden door te komen. Ons vliegveldje bevindt zich op het einde van de Mollemse weg te Asse en is perfect met de auto bereikbaar. Een kaart van google maps verduidelijkt het een en ander.


Grotere kaart weergeven

Interesse

Indien je met deze prachtige hobby wenst te beginnen kan je best eerst een club zoeken. Zo kan een ervaren modelbouwer je met raad en daad bijstaan bij de aankoop van de nodige materialen zodat je niet met veel te dure en verkeerde apparatuur de winkel buiten komt. Indien je een arf (almost ready to fly) of tweedehands vliegtuig koopt kan je al binnen enkele dagen of weken, afhankelijk van hoe snel je bouwt, de lucht in. Doch enige tips van een ervaren bouwer komen hier absoluut van pas. Eens volledig geïnstalleerd kan je eindelijk leren vliegen. Ook hier is de hulp van een ervaren piloot meer dan welkom. In onze club vlieg je met een vaste instructeur die je jouw vliegtuig leert besturen. Eerst leer je het vliegtuig in de lucht besturen, terwijl jouw instructeur je vliegtuig landt en in de lucht brengt. Eens dit alles onder de knie kan je zelf leren landen en opstijgen!!! Na veel oefenen kan je dan uiteindelijk op eigen benen staan en word je "gelost". Deze manier van werken geeft je de grootste slaagkansen en voorkomt snelle teleurstellingen en crashes. Lijkt je dit de ideale hobby? Kom dan gerust eens een kijkje nemen.